Kandidatenlijst N-VA Haacht unaniem goedgekeurd

Op 23 juni 2024, over deze onderwerpen: Gemeenteraadsverkiezingen 2024
De kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024

Op de algemene ledenvergadering van N-VA Haacht van vrijdag 21 juni 2024 hebben de Haachtse leden van N-VA hun 25 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 met eenparigheid van stemmen goedgekeurd. Opmerkelijk: op de lijstduwer na staan alle vrouwen in de linkerkolom van de kieslijst en dus vóór de mannen die op 2 na allemaal in de rechterkolom staan.

Kristel Godyns, voorzitter van N-VA Haacht, trekt de kieslijst op de 1ste plaats. Op de Vlaamse verkiezingen van 9 juni haalde Kristel nog een mooi resultaat voor N-VA met 3.169 voorkeurstemmen. Voormalig voorzitter en huidig fractieleider Bert Francois staat op nummer 2. “Om wettelijke redenen moeten de kandidaten op plaats 1 en 2 van een verschillend geslacht zijn. Vanwege die juridische vereiste ben ik de uitzondering op onze ‘vrouwen eerst’ regel, waarmee we volgens mij uniek zijn in Vlaanderen”, verduidelijkt Bert Francois. “Want daarna komen 10 sterke vrouwelijke kandidaten achter elkaar, waarmee we willen tonen dat vrouwen evenzeer of mogelijk zelfs nog beter hun mannetje kunnen staan in de politiek. Wat niet wil zeggen dat er ook onder de mannen verschillende nieuwe en zeer beloftevolle kandidaten zijn waar we veel van verwachten.”

Lijsttrekker van die 2de kolom is Frank Vannetelbosch, één van de grondleggers van de lokale N-VA-afdeling in Haacht met meer dan 18 jaar politieke ervaring, eerst als lid van het Vast Bureau van het OCMW en daarna 12 jaar als gemeenteraadslid waarvan 6 jaar als fractievoorzitter. Daarna volgen nog 10 mannelijke kandidaten waaronder dokter en HAGOK-oprichter Jo Vandesande, die in 2018 nog opmerkelijk veel voorkeurstemmen onder zijn naam kreeg.

Voor de lijstduwersplaats heeft N-VA voor opkomend talent Annik Olbrechts gekozen, die sinds 2020 voor N-VA in de Haachtse gemeenteraad zetelt. In de 1ste kolom duwt Eddy Verdrengh.

“We zijn heel blij met deze 25 enthousiaste en gemotiveerde kandidaten. Na de succesvolle federale en regionale verkiezingen van 9 juni waar N-VA als grootste partij uit de stembus kwam, zijn de verwachtingen ook in Haacht hooggespannen. Ongeveer 27% van de Haachtse kiezers hebben een stem uitgebracht voor N-VA, en het hele team heeft er ongelooflijk veel zin in om dat succes ook in Haacht te evenaren.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is