Week van de bij van 31 mei tot 7 juni

Op 30 mei 2020, over deze onderwerpen: bijen
Week van de bij van zondag 31 mei tot zondag 7 juni 2020

Gezien de bevolking van de bijtjes alarmerend afneemt en zij toch wel, hoe klein ze ook zijn, een belangrijke plaats innemen in ons ecologisch systeem, organiseert N-VA Haacht een aktie naar aanleiding van de week van de bij van zondag 31 mei tot en met zondag 7 juni.

Wij willen meer aandacht schenken aan de bijenbevolking. Hen wat helpen hun populatie in stand te houden. Dit is nodig! Doe mee en maak je meest fantasievolle bijenhotel, of laat ons je prachtige zee aan bloemen zien.

Stuur voor zondag 7 juni 2020 een foto van je meest BIJzondere creatie naar Kristel.Godyns [at] n-va.be en win een doe-het-zelf veldbloemenpakket of een bijenhotel, gemaakt door het Natuurhelpcentrum Opglabbeek!

“Met de Vlaamse Regering willen we mee een halt toeroepen aan de achteruitgang van de bijenpopulatie in Vlaanderen. Door te investeren in stadstuintjes, kleine wildernissen, groendaken en -gevels geven we de biodiversiteit een stevige boost. Ik roep iedereen op om ook zelf een steentje bij te dragen en het leven van de bijen in Vlaanderen aangenamer te maken”, zegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir.

Een grote of kleine tuin, of slechts een balkon? We kunnen allemaal iets doen om de bij te helpen.

Op www.weekvandebij.be vind je heel wat informatie over de week van de bij.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is