Vrouwen aan de top bij N-VA Haacht

Op 25 april 2022, over deze onderwerpen: Algemeen

De leden van de Haachtse N-VA hebben een nieuw bestuur gekozen waarmee ze de partij naar de volgende verkiezingen wil leiden. Kristel Godyns wordt de nieuwe voorzitter en Jessy Van Hoof de nieuwe ondervoorzitter. Daarmee wil de partij meer vrouwen de kans geven om het verschil te maken in Haacht. Eerder kwamen er ook al 2 nieuwe vrouwelijke raadsleden van N-VA in de gemeenteraad van Haacht, waardoor de partij nu evenveel vrouwelijke als mannelijke mandatarissen telt.

“In de 4 jaar die ik bij N-VA Haacht als ledenverantwoordelijke zetelde, zijn de bestuursleden ervan overtuigd geraakt dat ik door mijn enthousiasme en open geest een goede voorzitter zou worden,” zegt Kristel Godyns. “Mijn gemis aan ervaring in de gemeentepolitiek hoeft hierbij helemaal geen nadeel te zijn, want dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de meer ervaren rotten in onze bestuursploeg. Ik wil met dit voorzitterschap de kans grijpen om van N-VA Haacht een mooie, sterke en coherente ploeg te maken, waarin ieder met zijn competenties en specialisaties kan uitblinken. Het is echt fijn om de komende jaren voor onze Haachtenaars te mogen werken en een eer om onze vorige voorzitter Bert Francois op te volgen. Onze vernieuwde ploeg dankt hem dan ook voor de voorbije jaren.”

Ook de nieuwe ondervoorzitter Jessy Van Hoof reageert enthousiast op de nieuwe uitdaging: “In de lente van 2018 leerde ik de N-VA ploeg in Haacht kennen en werd een volwaardig lid van het bestuur. Al snel kreeg ik de kans om de functie van penningmeester op te nemen. Tot nu deed ik dat met veel plezier en toewijding. Nooit eerder was ik zo dicht betrokken bij het politieke gebeuren, maar de goesting en nieuwsgierigheid hierin werden alleen maar groter door de jaren heen. In aanloop van de nieuwe bestuursverkiezingen begon het idee te spelen dat het daarom tijd werd voor een volgende stap, iets anders. Ik stelde mij kandidaat als ondervoorzitter en bleek het vertrouwen daarin te krijgen van een groot aantal aanwezige leden. Ik hoop de komende jaren heel wat nieuwe ervaringen op te doen en een helpende hand te zijn van onze nieuwe voorzitster Kristel om de ploeg klaar te stomen richting verkiezingsjaar 2024.”

Bert Francois, die de afgelopen 6 jaar voorzitter was, zet een stap opzij en wordt communicatieverantwoordelijke. Daarnaast blijft hij gemeenteraadslid en lid van de politieraad. Ronny Briers is nieuwkomer in het bestuur en wordt penningmeester. Marleen Wouters wordt leden- en organisatieverantwoordelijke. Nicolas Pierre wordt ICT- en webverantwoordelijke. Marc Vermylen wordt naast fractievoorzitter ook verantwoordelijk voor de redactie van het huis-aan-blaadje. Marina Van Steenweghen blijft secretaris. Frank Vannetelbosch tenslotte wordt naast afgevaardigde voor het arrondissement Leuven ook de nieuwe jongerenverantwoordelijke van N-VA Haacht.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is