Schepencollege plant de afschaffing van 24 trage wegen

Op 25 september 2016

Schepencollege plant de afschaffing van 24 trage wegen

Het afschaffen van een trage weg kan enkel gebeuren door de gemeenteraad. Toch kreeg de oppositie deze plannen slechts enkele dagen voor de gemeenteraad in handen. Te weinig om een gedetailleerd en onderbouwd oordeel te kunnen vellen. Daarom zal N-VA een uitstel van de beslissing vragen op de gemeenteraad.

 

24 trage wegen afschaffen en geen enkele creëren oogt heel erg mager!

 

Opmerkelijk met Groen in het schepencollege.

 

De Haachtse Ouderen Adviesraad (HOAR) dat zich ook bezighoudt met een voorstel rond trage wegen werd niet op de hoogte gebracht over de afschaffing van de 24 trage wegen.

Voor de N-VA wordt er te weinig moeite gedaan om veilige fietsverbindingen te realiseren en om het wandelwegennetwerk verder uit te bouwen.

 

N-VA vraagt een beter onderhoud van de wandelwegen en de creatie van nieuwe veilige verbindingen, zoals:

 

  • Een fietspad van wijk Hoogveld, via Haardbos en de evenementenweide naar de sporthal (hierdoor worden kruisingen met de drukke Kloosterstraat en Wespelaarsestraat vermeden).
  • Een fietspad van de Lombaardenlaan naar de Poverstraat. Dit was vroeger een trage weg die de gemeente Haacht jammer genoeg reeds afschafte.  Door die te herstellen creëren we een veilig fietspad van de school Don Bosco De Puzzel (Kloosterschool) richting Scharent!

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is