Ondertekening bezwaarschrift winkelcomplex Kampenhout-Sas

Op 13 september 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

Een week geleden werden de fractieleiders van de oppositie (N-VA en CD&V) uitgenodigd om vanavond om 18u een bezwaarschrift te ondertekenen i.v.m. het mogelijke winkelcomplex op Kampenhout-Sas samen met de leden van het college van burgemeester en schepenen. N-VA Haacht juicht deze samenwerking over de partijgrenzen toe.

Jammer genoeg hebben wij tot op de dag van vandaag, op de dag van de ondertekening, nog geen ontwerp van bezwaarschrift gekregen om dit te onderzoeken en op een billijke manier een standpunt te bepalen.,De N-VA betreurt dit gebrek aan constructieve openheid.

N-VA Haacht raadt aan om het bezwaarschrift van het actiecomité Kampenhout-Sas te ondertekenen: www.kampenhoutsasademt.be

Onze integrale uitleg vindt u daar terug.

Onze bezwaren spitsen zich toe op (zie link supra voor de volledigheid):

  • mobiliteit  (verlengen van de files richting Brussel tot 410 m (sic) + gebrek verkeersveiligheid)
  • het project heeft weinig ruimtelijke kwaliteit: het winkelcomplex zal vooral de Haachtse (klein-)handelskern bedreigen
  • verkeerde ruimtelijke bestemming: de site is bovendien volgens het Gewestplan grotendeels gelegen in een zone voor dienstverlening en de voorgestelde invulling met veel grootschalige detailhandel is niet conform de voorschriften van die zone.

Opmerkelijk: is dat het/een zwembad niet is opgenomen in het openbaar onderzoek voor de omgevingsvergunning voor het winkelcomplex. Het zwembad blijkt niet meer dan een fata morgana te zijn. Beweren dat er op Kampenhout-Sas een zwembad komt, is de kiezer niet ernstig nemen.

Het zou hier gaan om de verhuis van (de) bestaande baanwinkels (en nieuwe winkels) op de N26 naar het winkelcomplex. Er zijn echter geen harde garanties opgenomen dat het zou gaan over de herlocalisatie van baanwinkels. Met andere woorden: dat er op de oude locaties geen nieuwe baanwinkels zullen komen.

Eerder was er al vanuit de Vlaamse Overheid een negatief advies voor een socio-economische vergunning voor het winkelcomplex.

De N-VA kiest resoluut voor Haachtse handelskernversterking. Indien het bezwaarschrift zich enkel beperkt tot het mobiliteitsaspect zal fractieleider in de gemeenteraad Frank Vannetelbosch het bezwaarschrift niet mee ondertekenen.

Enkel bezwaar aantekenen tegen het mobiliteitsaspect en niet tegen het winkelcomplex zelf is voor de Haachtse handelskern een doekje voor het bloeden.

De N-VA dient WEL een bezwaarschrift in met alle bovenstaande elementen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is