N-VA Haacht bepleit een spoedige loonsverhoging voor de poetsvrouwen

Op 3 april 2018, over deze onderwerpen: Sociaal beleid (OCMW)
Poetshulp

De werkgroep sociaal beleid van N-VA Haacht onderzocht de recente klacht van enkele  Haachtse poetsvrouwen. Die klacht hekelde het feit dat de gemeente dit jaar wel een loonsverhoging toekent aan   leidinggevende functies maar niets voorziet voor de laagste lonen.  

Volgens N-VA bestuurslid Marc Vermylen is er inderdaad een probleem. De poetsvrouwen worden bij het OCMW en bij de gemeente Haacht ingeschaald in weddeschaal E (ongeschoolden) terwijl ze toch al geregeld bijgeschoold worden en ook in hun sociale contacten met de senioren over heel wat vaardigheden dienen te beschikken. Weddeschaal D is dus zeker verantwoord en dat oordeelden ook de buurgemeenten Boortmeerbeek, Keerbergen en Tremelo.

Mireille Vergucht (N-VA), lid van het Vast Bureau, bevestigt dat er nu al enkele personeelsleden vertrokken naar deze buurgemeenten. Dat maakt een extra inspanning om het personeel in Haacht te houden noodzakelijk.

N-VA wil de dienstverlening en de goede werking van de poetsdienst bestendigen en meent daarom dat er voor de poetshulpen dringend een loonsverhoging moet komen.
De goede werking van de poetsdienst is immers zowel te danken aan de inzet van de top als aan de kwaliteit en de inzet van het uitvoerend personeel. De N-VA mandatarissen zullen alvast de gevraagde loonschaalverhoging verdedigen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is