Gemeenteraad keurt N-VA-voorstel voor fietssnelweg naast spoorlijn Leuven-Mechelen unaniem goed

Op 2 februari 2023, over deze onderwerpen: Fietspaden, Gemeenteraad, Mobiliteit en verkeersveiligheid
N-VA gemeenteraadslid Frank Vannetelbosch

Het jaagpad langs het kanaal Leuven-Dijle is van oudsher een populaire recreatieweg voor fietsers, joggers en wandelaars. Maar in 2013 werd het jaagpad aan de rechteroever permanent voor alle vormen van recreatie afgesloten ter hoogte van Hambos (Haacht-Tildonk) omwille van het bedrijf Hambos Logistics (Celis) die daar een loskade installeerde voor binnenschepen.

Sindsdien moeten fietsers een lange omleiding maken om het afgesloten stuk van enkele honderden meters te overbruggen. Twee jaar geleden lanceerde N-VA Haacht het idee om een fietssnelweg naast de spoorlijn tussen Leuven en Mechelen aan te leggen als alternatief voor het afgesloten jaagpad. Frank Vannetelbosch (N-VA Haacht): “Een fietssnelweg langs de treinsporen zou een kortere, veiligere en dus veel efficiëntere fietsroute zijn dan de gebrekkige fietssnelweg F8 die fietsers nu moeten volgen tussen de belangrijke as Leuven-Mechelen”. Het idee werd echter omwille van “technische obstakels” afgeketst door de bestuursmeerderheid in Haacht (Open VLD/CD&V/Vooruit).

Ondertussen liet spoorwegbeheerder Infrabel weten een oplossing te hebben gevonden voor de eerdere technische problemen ter hoogte van Hambos. Op de gemeenteraad van 30 januari diende N-VA gemeenteraadslid Frank Vannetelbosch dan ook een nieuw voorstel in om het plan voor een nieuwe fietssnelweg tussen Leuven en Mechelen te steunen bij de bovenlokale overheden. Ook de N-VA-afdelingen van Leuven, Boortmeerbeek en Mechelen schaarden zich reeds achter het voorstel.

N-VA Haacht is dan ook zeer tevreden dat na overleg het voorstel unaniem werd goedgekeurd door de gemeenteraad, en blijft verder ijveren voor een vlotte en veilige fietssnelweg tussen Leuven en Mechelen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is