Annik Olbrechts legt de eed af als nieuw gemeenteraadslid voor N-VA

Op 26 september 2020, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Raadslid in de kijker
Annik Olbrechts

Op de gemeenteraad van maandag 21 september 2020 voerde N-VA Haacht een wijziging door in de samenstelling van zijn fractie. Raadslid Mark Feyaerts diende zijn ontslag in en wordt opgevolgd door Annik Olbrechts in de gemeenteraad van Haacht.

Mark Feyaerts nam zijn beslissing om een stap opzij te zetten als gemeenteraadslid om professionele redenen. Omwille van de rechtszaken die hij behandelt als advocaat te Haacht wil hij uit voorzichtigheid een eventuele bewering van deontologische onverenigbaarheid vermijden tussen enerzijds zijn privé-praktijk en anderzijds zijn activiteiten in de gemeentepolitiek. Mark blijft zich wel verder actief engageren als bestuurslid van N-VA Haacht.

Bert Francois, voorzitter van N-VA Haacht, bedankte Mark Feyaerts voor zijn inzet en steun en las in de gemeenteraad een brief voor waarin Mark de leden van die raad dankt voor de kameraadschap die hij mocht ervaren en zijn diepgaand respect uitspreekt voor de taak van de gemeenteraad alsmede voor de constructieve en ruimdenkende houding die hij in de N-VA-fractie mocht ervaren.

Normaal zou Mark Feyaerts in de gemeenteraad opgevolgd worden door Marina Van Steenweghen, die momenteel voor de N-VA-fractie zetelt in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD), maar Marina geeft genereus de fakkel door aan tweede opvolger Annik Olbrechts, om ook de jongere generatie de kans te geven ervaring op te doen in de gemeentepolitiek en Annik zo de mogelijkheid te bieden zich voor te bereiden op een verdere toekomst in de lokale politiek.

Annik Olbrechts is 37 jaar en bediende in een bankkantoor in Haacht-centrum. Deze nieuwe aanwinst voor de N-VA-fractie legde bij het begin van de gemeenteraad de eed af onder het goedkeurend oog van de gemeenteraadsvoorzitter. "Ik zou me graag op termijn wat meer willen toeleggen op bepaalde onderwerpen die leven in de gemeente, zoals de lokale economie en veiligheid", zegt Annik. "Omdat ik zelf al 16 jaar werk in Haacht-centrum en dus dagelijks in het centrum passeer en veel handelaars in Haacht ken, vind ik de lokale economie een zeer belangrijk thema! Verder woon ik al heel mijn leven in Wespelaar en mijn kinderen gaan in Haacht naar school. Daarom dat ook veiligheid mij nauw aan het hart ligt. Want waar hoor je de meeste zorgen hierover? Juist, aan de schoolpoort..." besluit Annik.

Het voltallig bestuur van N-VA Haacht wenst Annik Olbrechts alvast heel veel succes met haar mandaat als nieuwste raadslid van de N-VA-fractie.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is