N-VA Haacht tegen opslag gevaarlijk asbest op Kampenhout-Sas

Op 25 januari 2012

Donderdag 19 januari 2012 leverde de bestendige deputatie van de provincie Vlaams-Brabant een milieuvergunning af aan de NV Van Gansewinkel voor o.a. 40 ton asbestopslag aan de Industriestraat te Kampenhout.
Het openbaar onderzoek bij de gemeente Kampenhout liep af op 9 december 2011.
Hoewel dit openbaar onderzoek pas bekend raakte enkele dagen ervoor zijn er nog 1084 bezwaarschriften ingediend door betrokken en bezorgde inwoners.

Met de 1084 bezwaarschriften en het negatief advies van de milieu-adviesraad van Kampenhout werd evenwel niet terdege rekening gehouden.
Het schepencollege van Kampenhout heeft de milieuvergunning positief geadviseerd en in een mum van tijd werd het goedgekeurd door de deputatie van de provincie.

Als bijzondere vergunningsvoorwaarde werd enkel opgelegd dat het transport dient te gebeuren langs de Industriestraat in plaats van langs de Oudestraat.
 
N-VA Haacht vindt het opmerkelijk dat de bestendige deputatie de milieuvergunning afleverde zonder rekening te houden met de relevante bezwaren van veel ongeruste inwoners van de gemeenten Boortmeerbeek, Haacht en Kampenhout.
In het bijzonder de opslag van 40 ton asbest op een steenworp van de Haachtse Tuinwijk.

Opmerkelijk is dat de bestendige deputatie nu zelf stelt dat de beperkingen van het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan niet van toepassing zijn op de afvalbewerkingen die bij Van Gansewinkel gedaan worden.
Nochtans hebben verschillende leden van de deputatie steeds gezegd dat het de bedoeling was om alle afvalverwerking op Kampenhout-Sas te bannen nadat eerder de Vlaamse Regering bij de herziening van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen stipuleerde dat in het Bijzonder Economisch Knooppunt Kampenhout-Sas geen afvalverwerking mag gebeuren.  
 
N-VA Haacht blijft zich inzetten voor een gezonde leefruimte voor onze inwoners!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is