Een stem voor Groen was een stem voor Mon

Op 21 oktober 2012

De verkiezingen zijn achter de rug. De N-VA was de grote overwinnaar in Haacht. Uit het niets
wonnen we 6 zetels en haalden we 23,6%.De N-VA dankt al haar kiezers voor hun vertrouwen!

Frank Vannetelbosch werd met 653 voorkeurstemmen 2e stemmenkampioen van de gemeente na Mon Fillet. De partij van Mon Fillet bleef echter stabiel op 7 zetels. Die andere overwinnaar van de verkiezingen is Groen. De Groenen wonnen 1 zetel en besloten de avond van de verkiezingen zelf al in coalitie te gaan met de partij van Mon Fillet en de SP.a.

N-VA Haacht heeft een sterke inhoudelijke campagne gevoerd. Indien men echter de programma’s van Mon Fillet en Groen naast elkaar legt, merkt men dat deze programma’s lijnrecht tegenover elkaar staan. Groot was dan ook onze verbazing dat het al op de verkiezingsavond zelf ‘beklonken’ was. Ofwel was er een voorakkoord tussen de partij van Mon Fillet, SP.a en Groen ofwel heeft één van die partijen haar programma moeten laten vallen. Of een anti-N-VA-coalitie?

In ieder geval komt de kiezer hier bedrogen uit.

Neem bijvoorbeeld het standpunt van Groen Haacht over de (buitenkant van) ‘Lombaarden’.
Groen Haacht wenst deze ongeschonden definitief te vrijwaren als open ‘natuurgebied’. Omwille van de mobiliteitsfactoren en de plaats voor KMO’s om op andere locaties uit te breiden is dit ook het standpunt van de N-VA.

Mon wil hier een ambachtenzone bouwen en het natuurgebied opofferen.
Wie wint het pleit?

Alleszins niet de Haachtse kiezer.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is