Tractorsluis in de Walenstraat

Op 12 januari 2024, over deze onderwerpen: Verkeer, Wegen
Tractorsluis Wakkerzeel

Sinds de recente riolerings- en wegenwerken in de Walen- en Kelfsstraat in Wakkerzeel, zijn deze straten beduidend smaller geworden, oorspronkelijk om de te hoge snelheid te ontraden.

Niet dus. Mede door toedoen van verschillende wegenwerken en omleidingen in en rond Rotselaar, werd vooral de Walenstraat de ideale sluipweg. Bij kruisende wagens is er maar één uitwijkmogelijkheid: ofwel kiezen voor de gracht ofwel de voortuin van de bewoners. Met als gevolg diep uitgereden putten, die door de vele regen niet in te schatten zijn qua diepte. Net voor de feestdagen was de situatie penibel. Bij navraag om deze putten te vullen, bleek dit nog moeilijk te realiseren wegens de vele verloven van het gemeentepersoneel.

Op de spits ‘s morgens en ‘s avonds is dit echt een zeer gevaarlijke weg voor de vele kinderen die zich van en naar school begeven, om nog te zwijgen van de bewoners die met moeite van hun opritten en de zijstraatjes geraken. Een onderschat probleem zijn de hardleerse autobestuurders die door gebruik van de GPS de kortste wegen opzoeken, zonder de staat ervan te kennen. De recente beslissing van de gemeente om in het voorjaar een tractorsluis te plaatsen net voor de splitsing Walenstraat/Kelfs - Walenstraat/Rotselaar,  is de allerbeste beslissing om het sluipverkeer te weren.

De bewoners voelen zich gesteund met deze oplossing en kijken uit naar hun verkeersarme straat.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is