Padel: een zegen of een vloek?

Op 23 november 2023, over deze onderwerpen: Sport en vrije tijd, Sportinfrastructuur
Haachtse wrevel over padelterreinen

De hype rond padel blijft groeien. Maar met de inplanting van padelterreinen mogen we niet overhaast te werk gaan. Over de ligging van de terreinen moet goed nagedacht worden. En daar liep het mis in Haacht.

Geluidshinder voor buurtbewoners

De twee niet overdekte Haachtse padelterreinen zorgen voor heel wat wrevel bij de buurtbewoners van de Werchtersesteenweg. De ontelbare en voortdurende balcontacten tegen de glazen muren zorgen voor een vervelend kloppend geluid. Het actiecomité dat daarvoor in het leven geroepen werd, doet er alles aan om de padelactiviteiten in de tijd te beperken. Net om die geluidshinder af te bakenen.

Meer geschikte locatie

Nochtans werden twee jaar geleden verschillende projecten ingediend voor overdekte padelterreinen in het sportcomplex Den Dijk, helemaal achteraan Den Box, ver van de bewoning. Een over het hoofd geziene beperking in het ruimtelijke uitvoeringsplan gooide op het allerlaatste moment roet in het eten. Die locatie zou nochtans een zegen geweest zijn voor de padelbeoefenaars én voor de bewoners van de Werchtersesteenweg.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is