Blijvende aandacht voor Haachts erfgoed

Op 30 maart 2024, over deze onderwerpen: Onroerend erfgoed & Monumentenzorg
Aandacht voor Haachts erfgoed

Voormalig Vlaams Minister-President Geert Bourgeois (N-VA) beschermde in 2018 de gevels van het oud gemeentehuis van Wespelaar en het Heilig Hartbeeld er bovenop. Het voormalig gemeentehuis van Wespelaar werd gebouwd in 1871 en is ontworpen door de bekende architect Louis Van Arenbergh.

In 1918 werd het Heilig Hartbeeld op de middengevelnis geplaatst als teken van de toewijding van de toenmalige gemeente Wespelaar aan het Heilig Hart. Momenteel is de sociale huisvestigingsmaatschappij Woontrots het oud-gemeentehuis aan het ombouwen tot een sociaal wooncomplex. Tijdens deze verbouwingen verdween het Heilig Hartbeeld spoorloos.

Gemeenteraadslid Frank Vannetelbosch (N-VA) vroeg op de gemeenteraden van januari en maart waar het beeld naartoe was. Het beeld zou veilig opgeborgen zijn op de bouwwerf, aldus het schepencollege. Jammer genoeg is het beeld niet onbeschadigd. De N-VA dringt er daarom op aan dat het beeld zou hersteld worden in zijn oorspronkelijke toestand en bij afloop van de werken terug bovenop het oud-gemeentehuis geplaatst wordt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is