N-VA Haacht steunt vraag André Le Roy

Op 27 juni 2011

 

N-VA OCMW-raadslid Frank Vannetelbosch las met grote tevredenheid het artikel geschreven door CD&V-bestuurslid André Le Roy over nieuwe sociale woningen in Haacht. Iedereen in Haacht kent de jarenlange harde inspanning van André Le Roy voor onze gemeente.

 

André Le Roy stelt dat Haacht nog een forse inspanning moet leveren voor het bouwen van nieuwe sociale huur-en koopwoningen ingevolge  een decreet van de Vlaamse overheid. Dit klopt, Haacht zit onder het Vlaams gemiddelde wat betreft het aantal sociale woningen. André Le Roy werpt een historische terugblik op de reeds gerealiseerde woningen tot in de jaren ’50! Ook somt hij de projecten op die nu in de gemeente worden gerealiseerd: Postweg, Gerzevien,...

 

Deze projecten zijn echter NIET genomen onder het initiatief van de huidige meerderheid of ze zijn projecten van intergemeentelijke sociale huisvestigingsmaatschappijen (bv.Volkswoningbouw). De huidige meerderheid heeft deze voorbije 5 jaar nog GEEN ENKEL initiatief genomen om meer sociale woningen te realiseren. Die meerderheid bestaat ook uit de partij van André Le Roy..

 

N-VA Haacht ondersteunt dan ook volop de vaststelling en vraag van André Le Roy. En hoopt dat hij zijn partij kan bewegen tot het bouwen van nieuwe sociale woningen. Niet enkel om de Vlaamse streefcijfers te halen tegen 2020 maar vooral om een antwoord te bieden aan de vraag van jongeren om betaalbaar te kunnen wonen in eigen gemeente. Of de vraag van ouderen om aangepaste woningen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is